Conferències

L’ÀLBUM FAMILIAR EN L’ERA DIGITAL I LES XARXES SOCIALS
18 h  Sala d’actes - Golferichs


Què ha succeït en els últims anys amb l’àlbum familiar? Des de les noves possibilitats que ofereixen els àlbums digitals fins la immediatesa de les xarxes socials o de les aplicacions de telèfons mòbil, la fotografia familiar i els seus suports habituals han sofert profundes transformacions estètiques, d’ús, de difusió i d’abast que plantegen també interessants qüestions ètiques, legals i, sobretot, de futur. Com ens afecta l’exposició constant i continuada a les càmeres? Com narrem les nostres vides en els nous àlbums digitals o a Internet?
A càrrec de Rebeca Pardo, doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona


//////////////////////////////////////////////////


LEOPOLDO POMÉS: REFLEXIONS FOTOGRÀFIQUES
19.15 h   Sala d’actes - Golferichs

Leopoldo Pomés és sens dubte un dels màxims exponents fotogràfics del país. El seu talent i una dilatada carrera multidisciplinar li han permès generar imatges carregades de caràcter, avantguardistes i alhora intemporals, que tracen un apassionant recorregut per Dau al Set, la revista AFAL, la ciutat de Barcelona, les bombolles Freixenet i molts altres treballs.

A càrrec de Leopoldo Pomés. Xerrada presentada i moderada per Pepe Font de Mora, director de Foto Colectania.


//////////////////////////////////////////////////

TRANSMEDITERRÁNEA
20.30 h  Sala d’actes - Golferichs


El fotògraf Mattia Insolera ens acosta a una exploració fotogràfica del Mediterrani del segle XXI. L’escenari inclou el mar i les terres on creix l’olivera. En aquest perímetre viu una complexa geografia humana que no cap en la representació que s’ofereix als turistes. Un viatge lent que ha passat per onze països ubicats entre les quatre vores del Mediterrani. Un camí a través de diferents èpoques, des de les pedres fins als microxips, tocant temes com la identitat ètnica, la industria de la pesca, el tràfic de mercaderies, la crisi industrial i els fluxos migratoris, mantenint sempre una estreta relació amb l’espai marítim. Un nou arxiu visual del Mediterrani.

A càrrec de Mattia Insolera, fotoperiodista guanyador del 2n premi del World Press Photo (2009) i 1r premi FotoPres (2013).


//////////////////////////////////////////////////


TAF! FOTOGRAFIA PER A L’ACCIÓ
19 h  F. Català-Roca, espai de fotografia – Nova seu: c/ Llançà, 21



El TAF! és un taller de fotografia aplicada a la intervenció urbana i l’activisme social, coordinat per Oriana Eliçabe, fotodocumentalista reconeguda i membre del col·lectiu multidisciplinari Enmedio. El TAF! neix enmig de la crisi dels mitjans de comunicació, enmig de la crisi europea i de les mobilitzacions socials; neix “Enmedio”, per això situa la seva investigació enmig de l’art i de l’activisme social. Oriana Eliçabe ens explicarà també com es va realitzar la campanya fotogràfica “No somos números” en col·laboració amb la PAH  i quines són les tàctiques del TAF! per arribar a milers de persones a partir de la imatge fotogràfica.

A càrrec d’Oriana Eliçabe, fotodocumentalista, guanyadora de la beca FotoPres (2001).


//////////////////////////////////////////////////

EL RETRAT DE LES ARTS ESCÈNIQUES I EL PROCÉS DE TREBALL
20.30 h  F. Català-Roca, espai de fotografia – Nova seu: c/ Llançà, 21




David Ruano és un dels fotògrafs del país més sol·licitats pels artistes a dalt de l’escenari. Ell és, sens dubte, el creador d’algunes de les imatges recents més recordades i impactants de les arts escèniques. El seu estil combina una clara aposta conceptual amb un tractament de la imatge inconfusible que transforma les imatges en icòniques. El treball rigorós en cada una de les sessions és imprescindible, des del control exhaustiu de la llum fins a la creació impecable de l’atmosfera. El fotògraf parlarà d’aquest treball minuciós, d’alguns dels encàrrecs més especials i de la postproducció de les imatges.
A càrrec de David Ruano, fotògraf.